تاکید ایرباس بر تحویل هواپیماهای سفارش داده شده ایران

مدیر فروش شرکت هواپیماسازی ایرباس گفت: ایران هواپیمای مسافربری سفارش داده شده را بر اساس مفاد برجام، تحویل خواهد گرفت اما این کار ممکن است بیش از مدتی که قبلاً توافق شده بود به‌طول بینجامد.
به گزارش تسنیم به نقل از رویترز، مدیر فروش شرکت هواپیماسازی ایرباس پیش‌بینی کرد، ایران ده‌ها فروند هواپیمای مسافربری را که بر اساس مفاد برجام و بعد از لغو تحریم‌ها سفارش داده تحویل خواهد گرفت، اما هشدار داد که این معاملات ممکن است بیش از مدتی که قبلاً طراحی شده بود به‌طول بینجامد.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا که مخالف جدی برجام است، روز جمعه از متحدان اروپایی خود خواست تا به برطرف ساختن «اشکالات فاجعه‌بار» این توافق کمک کنند، در غیر این صورت آمریکا از آن خارج خواهد شد.
شرکت اروپایی ایرباس و رقیب آمریکایی‌اش بوئینگ توافق کرده‌اند که مجموعاً 180 فروند هواپیمای مسافربری به شرکت ایران ایر بفروشند، اما تحویل این هواپیماها به ایران به حمایت دولت آمریکا از توافق هسته‌ای بستگی دارد، زیرا تعدادی از قطعات تمام هواپیماهای مسافربری تولیدی این شرکت‌ها ساخت آمریکاست.


جان لیهی، مدیر امور فروش شرکت ایرباس، با اشاره به توافق این شرکت برای فروش 100 فروند هواپیما به ایران ایر گفت: «من فکر می‌کنم این قراردادها اجرایی خواهد شد، اما احتمالاً نه بر اساس زمان‌بندی اولیه».
«ما باید موضوع تامین مالی را حل کنیم. آنها باید موضوع انجام پیش‌پرداخت‌ها را درک کنند».
تاکنون ایران ایر 3 فروند هواپیمای ایرباس و چند فروند هواپیمای توربو پراپ ساخت شرکت ای‌تی‌آر را دریافت کرده است.
بانکداران می‌گویند، بی‌میلی موسسات مالی غربی برای فعالیت با ایران به‌دلیل نگرانی‌ها از به هم خوردن توافق هسته‌ای یا گرفتار شدن در تحریم‌های فعلی دولت آمریکا موجب شده تا همکاری بیشتر با ایران با مشکل مواجه شود.
ایرباس پیشتر توانسته برخی مجوزها را از خزانه‌داری آمریکا برای صادرات هواپیما به ایران کسب کند که زمان آنها در حدود ابتدای دهه آینده میلادی به اتمام می‌رسد، این بدان معناست که برای تکمیل این قراردادها با ایران که احتمالاً تا بعد از سال 2020 به‌طول خواهد انجامید، این شرکت اروپایی باید مجدداً مجوزهای صادراتی را تمدید نماید.
منابع صنعتی گفتند، اگر زمان‌بندی تحویل هواپیماها به ایران به عقب بیفتد، تعداد هواپیماهایی که می‌توان به‌موجب مجوزهای فعلی به ایران تحویل داد کاهش خواهد یافت.
دیپلمات‌ها گفتند، فرآیند گرفتن یا تمدید مجوزها به‌دلیل نامشخص بودن سیاست دولت آمریکا در قبال ایران کندتر شده است.
لیهی که قرار است اواخر ماه جاری میلادی بازنشسته شود گفت، ایرباس در خصوص ساخت هواپیماها برای ایران بدون دریافت پرداخت‌های سپرده، محتاطانه عمل خواهد کرد. منابع صنعتی گفته‌اند، شرکت بوئینگ نیز ساخت هواپیماهای سفارشی ایران را تا زمان دریافت پیش‌پرداخت‌ها به تعویق انداخته است.
لیهی در ادامه گفت: «شما باید پیش‌پرداخت داشته باشید تا هواپیما وارد خط تولید شود، بنابراین ما داریم این کارها را با سرعتی پایین‌تر از آنچه تصور می‌کردیم انجام می‌دهیم، اما همچنان معتقدیم که این قرارداد اجرایی خواهد شد».
منابع صنعتی همچنین گفتند، عدم امکان تامین مالی ایران را ناگزیر ساخته تا پول هواپیماهای تحویل‌شده قبلی را به‌صورت نقدی و از طریق بانک مرکزی پرداخت نماید و ممکن است برای پیش‌پرداخت هواپیماهای بعدی نیز از این روش استفاده شود.
ایرباس از اظهارنظر در مورد جدیدترین اظهارات ترامپ در خصوص ایران خودداری کرده، اما گفته که «به کار با ایران ایر و مقامات ایرانی در خصوص اجرای موافقتنامه خریدی که سال گذشته منطبق با توافق هسته‌ای و سایر مقررات (بین المللی) منعقد کرده ادامه می‌دهد».
بوئینگ نیز ضمن تاکید بر تبعیت از دستورالعمل‌های دولت آمریکا گفته: «ما از مواضع جمعه پیش (رئیس جمهوری آمریکا) آگاه هستیم و در حال بررسی این اظهارات هستیم تا ببینیم که آیا این مواضع ممکن است تاثیری روی معاملات ما با ایرلاین‌های ایرانی داشته باشد یا نه».
سایر اخبار این روزنامه
تاکید ایرباس بر تحویل هواپیماهای سفارش داده شده ایران دکتر روحانی در نشست اتحادیه مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی: مجالس اسلامی برادرانه و در مسیر اتحاد توسعه محور جهان اسلام تلاش کنند حکایت شهادت شهید نواب صفوی از زبان جوانترین عضو جمعیت فدائیان اسلام ادامه اعتراض‌ها به حضور نتانیاهو در هند همزمان با امضای 9 قرارداد میان دهلی و تل آویو رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار میهمانان سیزدهمین اجلاس بین‌المجالس کشورهای اسلامی: آماده‌ایم حتی با کسانی که در دنیای اسلام صریحاً با ما دشمنی کردند برادرانه برخورد کنیم وزیر اطلاعات: انرژی کشور صرف دامن زدن به اختلافات درونی نشود ربیعی: انتقال محموله نفتی به کره شمالی و شلیک موشک به سانچی، داستانسرایی و دروغی بسیار آشکار است سازمان ملل: 22 میلیون یمنی نیازمند کمک‌های فوری هستند لیبرمن: تا یک سال دیگر هیچ تونلی در مرزهای غزه باقی نمی‌ماند فرزندان مارتین لوترکینگ اظهارات ترامپ درباره کشورهای آفریقایی را محکوم کردند اختلافات مرزی چین و هند باز هم شدت گرفت حزب بارزانی انتخابات مجلس عراق در کرکوک را تحریم کرد اتحادیه اروپا: انگلیس هنوز هم می‌تواند بریگزیت را نادیده بگیرد آمریکا و احیاء مجدد تروریسم